Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Sunday, April 10, 2011

Hampir Selesai.


Ya. Perjalanan aku disini sudah hampir selesai.
Tadi sudah selesai tugas menjadi Emcee serta perbentangan kertas konsep. SELESAI.
Sejak 745 pagi hingga jam 6 petang di kampus.

Lelaki yang sedang berucap di atas sangat 'inspiring'. SANGAT.
Siapa dia?

Dato Seri Mohd Radzi Syeikh Ahmad
Nak tahu lebih, sila google sendiri siapa beliau. =D

Sebenarnya ada dua VIP semalam. Tapi yang kedua ni lebih menarik perhatian aku. Such a humble leader. He choses to stand on the floor instead of the stage. Aku sebagai emcee pun tak jadi duduk. Aku berdiri sampai habis speech. Respect itu datang dengan sendiri. Huu. Ada beberapa perkara dan isi dalam speech beliau yang menarik perhatian aku sebenarnya. Yang buat aku ulang balik pada audience lepas beliau habis berucap. Here:

"READING is POWER"
That's how we will gain knowledge. It's like when you're falling in love, you'll read when you fall in love with books. Yes, even by reading a piece of paper to wrap a shrimp paste [belacan], it gives you knowledge.

To be a good leader, you must be a good listener and accept criticism.

To be a great leader, you must be able to inspire and integrity is needed.

Habis je aku baca ni, Dato Seri senyum. Koordinator pun tersenyum sekali. Hee. =D

Habis upacara perasmian semua, aku bentangkan kertas konsep bersama si buncit sebab kami satu group. Kemudian, tamat persidangan jam 6 petang.

Abah, mak dan adik aku datang ambil aku dekat kampus. Saja datang sebab mereka tahu aku stress dan nak sangat balik tapi tak boleh. Aku sibuk dan tak punya banyak waktu. Huu. Tapi semalam sangat fun walaupun sangat letih. Terima kasih untuk semuanya. Rasa sangat dihargai. =)