Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Wednesday, July 21, 2010

Snow Ashes.



Ni hao! Hye! Hoi! Hui! Hiha! Ola!
*Ok Fza, STOP it! It's annoying. Huu~*

Wahh.. 4 hari b'turut² nmpaknya aku rajin menaip entry walaupun sgt busy.
*tiba² macam sgt byk masa. Ciss!*
Xlah, sebenarnya sekarang sedang gap kuliah. Dan malam kang ade quiz. Haiz.. Knape la nk buat mlm ni jugak wahai Mr Mark. T_T

Well..
Pagi aku tak bermula dengan begitu baik hari ini. Kenapa? Kau ni semua nak sebuk tahu kn?
*Padahal kau langsung tak tanya. Haha*
Kelas bermula jam 10 pagi. Macam biasa la lecturer membebel dan berleter. But hey, aku suka ini lecturer. Sense of humor sungguh baik jika di teliti. Boleh pula bliaw duduk di tembok smbil mengajar. Suwitt! T_T
HAHAHA. Diam kau! *tiba² lagi*
Ouh yes, sungguh motivated bila dengar bliaw bercerita itu ini. And one of his statements yg btol² caught my attention pagi ni is:

"I have the faith that the grass is always greener on the other side.."

Betul!
Banyak lagi benda yg die cakap hari ni yg betul² buat aku tersedar tentang banyak perkara. Sirius! Juga buat aku banyak berfikir dalam masa yang terdekat. Hal² yg aku alami beberape hari ni pun mcm seolah-olah die sengaja tekankan hari ni.
*ciss! tahu² saja ya? But THANKS. I mean, thanks A LOT!*

Hari ni, dengan berbekal kan inspirasi, aku terus pergi kt lecturer yg dimaksudkan.

"Sir, hari ni free?"
"Tak sure lah. Why?"
"Hehehe.. I need to see you. I got something to share.."
"Hurm.. Perhaps this Sunday? U buat appointment dgn i nnt.."
"Ok, no probs sir.."

Hohoho.. I have a plan! No, it is more to strategy! Grr~
*mana tanduk² aku tadi? Kau sorok ya? HAHA*
So this sunday memang die kene get ready. And i hope boleh influence die la.
*muka sirius lagi. CEPAT  PERCAYA!*

Terus saja berlalu, aku tiba² rasa rindu pada beberapa orang. Hp aku keluarkan. Ye, aku mula type msg. Tak byk, cuma pada 4 orang sahaja.

"Mommy, i miss u.."
"Daddy, i miss u.."
"Sis, i miss u.."
"Babe, i miss you.."

SENT!!

Less than 10 minutes, kesemua 4 orang yg terima mesej tadi reply.

Mom: "Miss u 2"
Dad: "I MISS YOU TOO"
Sis: "Mish u 2 sys.. nk blk!"
Dearie bestfriend: "Miss u too babe"

Rase mcm nk menangis sekejap! Waaaaaaaaa.. T_T
*cepat la pujuk! Ok, better jangan. Huhu~*

Ok, dah. Nak pergi review balik benda utk quiz malam  ni.

Signing out as Fza Ibrahim.
Huuuuuuu~