Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Tuesday, July 20, 2010

Observe and learn.


Ouch!

Berblogging lagi. Ouh, hye sekali lagi. Kali ini berblogging di rumah sahaja. =)
Mari cerita tentang semalam! Memandangkan aku dah cerita smpai aktiviti di tengahari, mari kita smbung chapter di petang hari pula. 
*sedang memikir ape nak cerita*

Ohh ya!
Habis je kelas tepat jam 6 petang, aku pergi buka puasa dekat somewhere lah bersama Pja n Jue.
Wah, pekerja disana seperti datang bulan semua nya. 
*walhal mereka lelaki² semuanya. Kecuali makcik kaunter. Huu~*
Ambil order juge sungguh sirius. Hurm.. Aneh. Mungkin dimarahi sama ayahnya sebelum ke tempat kerja.
MUNGKIN LA JUGAK!
Kemudian, seorang lagi datang selang 15 minit. Wah, cepatnya sudah smpai makanan. Sedang kn berbuka lagi 25 minit. 
*laparnya lihat bihun tomyam b'asap². Ok, sabar²* T__T

Once ithu lelaki letak makanan di atas meja kami, Mee kungfu cik Pja sedikit tumpah. Sengaja lah bliaw berkata 
"tumpah.. tumpah.."
Sejurus kemudian, lelaki tersebut bersuara, 
"WHATEVER!".

Ouch! Ouch! and Ouch!
Is that a good manner of serving your customer, mister?
DEFINITELY NOT!

Kitorang diam je la. Pja tengok je ithu budak letak makanan yg lain atas meja. Boleh pula ithu lelaki berkata 
"Hang tengok paa??"
SECARA TIBA² OK!
*tersentap i. Ouch!*

Maka bermula lah adegan fire m'fire antara jue,pja n budak tersebut. Aku diam je.
*malas amik port. Aku tgk je la*
Last² budak tu memang x kuar dari dapur dah smpai la kitorg nk balik dh. Still x kuar² jugak dari dapur.
Isk isk isk. No komen saje.

Fikir² kan lah ye mesej di sebalik ini cerita.
--------------------------------------------------------
Kemudian pulang ke rumah sebentar.
Tepat jam 9 malam, Gen-2 hitam menanti di depan rumah.
Business time! Terus ke OldTown and start buat strategi. Ye, planning to be a successful person. We're in a team actually.
Malas nak buang masa yang pada dasarnya tadhe la cukup mana pun, tapi nk berjaya harus ada visi dan misi, bukan?
*tarik nafas dalam²*
I'm hoping for a better life. Really. A better future.

Business time!
Gile fokus buat strategi. Lalalaalaa~

Btw..
This time, i'm gonna make it right. No matter what happen!
*muka sirius. CEPAT BAYANGKAN DGN LEBIH SIRIUS! Grr~*