Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Tuesday, June 01, 2010

Do we really need to turn back the time?


[Entry ini adelah entry rojak. Maaf]

Kadang² kita tak sedar bila kita lakukan kesalahan. Hidup dlm dunia ni mmg byk onak durinya. Mungkin, kita cuma akan tersedar bila sesuatu berlaku. Ya, yg boleh membuka mata kita. Sebab ithu lah manusia mula belajar dari kesilapan. Mula belajar dari kehidupan sekeliling dan kehidupan org lain. 

There will be times bila kita fikir benda yg kita lakukan adelah betul dan ithu lah pilihan yg terbaik yg pernah kita lakukan dlm sesuatu hal. Tapi, as the time passes by, akan ade circumstances bila kita rasa pilihan yg kita buat tu salah. Rasa menyesal kerana tak pilih the other choices yg ade. Buat kita rasa ralat dan berharap supaya kita dpt turn back the time. Tapi x mungkin kn?

Ade org tanya aku, kalo aku ade kuase utk turn back the time n fix everything, aku akan pilih utk fix moment yg mane dlm idop aku? Menurut aku, aku tamo pergi mana² pn dlm past aku. Sebabnye.. Aku tamo lah jalani semula kehidupan lame. Lambatnya nk tgu utk smpai ke zaman ni balik. Haha. Ok,tipu. Aku tamo sebab tanpa kesilapan² lalu yg pnah aku buat, mungkin aku yg sekarang bukan lagi yg sama. Sebab kesilapan² lalu tu la aku jadi ape yg aku jadi sekarang. Easy? Not really. Tapi, ini pilihan aku sendiri. Mungkin org lain akan mintak die berpatah balik ke zaman sekolah. Amik balik semua peperiksaan penting n score semua dgn cemerlang. Siapa tahu kalau² diorg boleh dapatkn kehidupan yg lebih mewah n serba ada. Disebalik ithu, ade jugak kemungkinan utk mereka jadi manusia yg angkuh dan lupa ttg the basic thing about life bukan? Btol en? Mereka mungkin nk fix kesilapan lalu sebab org pandang rendah ttg ability dan status mereka. Tapi bila tiba² perkara berubah dan mereka dah dpt ape yg mereka nak, ade jugak kemungkinan utk mereka balas balik pe yg mereka pernah rasa. Tak best kn? 

Papehal pn, semuanya terpulang pada individu ithu sendiri.
Tepuk dada, tanya apa yg hati kita kata.

Nota kaki ayam:
Tibe rase mcm pakar motivasi. Huu~