Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Tuesday, April 13, 2010

Ouh bertuahnya aku.. [sila baca ea..]


Igt lagi x zaman² jadi kanak²? Berlari kesini kesana x tentu pasal. Last² kena marah dgn parents. Huu~

Aku ade dua org adik. Sorg laki n sorg perempuan. Yang perempuan, jarak umur die dgn aku 2 tahun. Yang laki menyusul 3 tahun selepas ithu. So, of course la aku lebih rapat dgn adik perempuan aku ni. Sebab? Well, die same jantina dgn aku n jarak usia kitorg tadhe la jauh sgt. Mase kecik dulu, aku la ketua segala aktiviti. Xkire yg bermoral atau yg kurang siuman sopan. lalala~ Almaklumlah, aku kan kakak. Hihi.

Mak aku cakap, antara byk² adik bradik, aku ni la yg paling baik dan suci nakal n ganas. Huu~ *mak telah berkata benar. Uhuk!*. Aku pnah t'tolak adik pompuan aku ni time nk men lumba lari smpai idong die bercalar sebab kena jalan raya. *sila jgn bygkn bagaimana die leh cium jalan raya bertar. Lalala~*. Walopun sket je, tp abah piat tinge aku. Waaaaaaaaaa.. Terguris hati ini *Ok², cukup*

Aku nak cerita betapa bertuahnya aku jadi seorang kakak kepada dua org makhluk bergelar adek ni. Especially adek pompuan aku la. Adek laki aku ni senyap je sejak dah besar panjang ni. Kalo x, buas juge bliaw. Huu~ Dulu kecik² memang kitorg suke gado. Saje nk meriahkn rumah. 
*konon² la meriah. Bajet mintak jeritan maut serta leteran indah mak. haha!*
Taley jumpe lebih dari 12 jam. Kalo x.. 
"Hye pergaduhan dan airmata!"
. Lalala~ Bese la budak kecik. Dah besar ni aku jarang sgt² nk gado dgn adek aku. Jumpe pun jarang, ini kn lagi gado. Huu~ Tapi de gak kadang² tu kalo aku pinjam boipren die b'mood kurang atau dia di situasi ithu. Uhu. Aku mksudkan adek pompuan aku lah. Yang laki ithu cuma geng masa nk bermaen game atau beronggeng. haha. 

Adek pompuan aku ni, mmg pantang kami berjumpa time cuti semester. MESTI ADE CERITA! Paling sengal skali bila die tanye soalan:

 "Akak, nk tawu x satu cerita ni..?"

Bila aku jwb:
"Taknak!"

Die akan senyap and wat muka pasrah kat aku. Then xsmpai 5 minit..

"Akak, ko kene dengar jugak. Haritu kan mase...... bla bla bla.."

Hahaha. Nampak? Sengal kn? Bikin aku ketawa je! HuU~
Masa kecik tu aku rase macam cepat sgt berlalu. Bila dah besar ni, bru la terfikir betapa comel dan kelakarnya zaman² kecik dulu kala. Masa cuti skolah, bila mak n abah g keje, aku g lepak kt dewan dgn kwn² aku. Padahal, sebelum pukul 530petang, anak² mereka ni sungguh digalakkan tidak dibenarkan keluar bermain kt luar. Adek aku yg pompuan ni la yg tolong jaga line. Kalo parents tepon, die akan ckp aku tgh mkn ke atau mandi ke.. Anything la selagi alasan ithu doesn't require me bercakap dgn parents through phone. Huhu.. *tibe² rase jahat. Uhu.*

Sekarang? Adek pompuan aku ni la kwn terbaik yg pnah aku ade. Aku tak kisah langsung kalo die nk cite ttg love life die, kehidupan die, masalah die or pape je berkaitan dgn die. Sebabnya, aku pun ceritakan perkara yg sedemikian dgn die. We share those moments together and learn from each other. Indah bukan..? And selalunya ape yg aku suka, die akan suka jugak. Tapi suami nnt jgn die dok syg laki aku dh la. Sbgai abg ipar je tape. Haha. =P

Aku rindu die, honestly.
Adek.. Nanti chuti semester, kite ronggeng ea. Lepak dgn ayam comel. Hoho~
Saya ini syg anda byk lah!
Adek laki aku juge. Rindu n syg anda juga! Anda sungguh baik hati. 
*nnt nk pinjam duit anda! Haha!*

Nota Kaki Ayam:
Aku bertuah sgt dpt adek seperti mereka. Yay!