Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Thursday, April 08, 2010

Aku cuma pelik..


Soalan aku: 
Knape manusia sekarang semuanya aneh² belaka ea? 

Tadi after klaz aku g library jap. Sengaja nk keringkn peluh di ketiak. haha. Smbil² tu bace la suratkhabar. My god! Aku nmpk statistik bayi buangan n Selangor catat rekod paling tinggi so far. Ok, ithu satu hal. Then bukak lagi page lain. Hurm.. Karpal Sigh kena gantung dari dewan rakyat 10 hari. Ok, x menarek. Tgk berita lain. De budak 16tahun mengaku bersalah atas percubaan berzina dgn bf die umur 19tahun. Mengeluh sebentar. 
A P E K A H?

Baru aku terperasan lak ari ni punya berita byk juge kisah ttg kematian. Sian kt sorg makcik tu. Terkilan x sempat jwb call anak die sebelum budak tu maut. Alahai ibu.. Sabar ea makcik.. ='(
Yg membimbangkn aku skg ni, byk sgt kes² rogol, bunuh n rompak yg mencederakan org. huhu.. Knape ea manusia skrg aneh²??
*tibe² aku jadi concern ttg pe yg jadi kt sekeliling. Huhu~*

Based on observation aku sndri plak, budak² skola zaman skrg ni sgt berbeza dgn zaman² aku dulu. Aku yakin, korg yg pnah jadi bdk skola time zaman aku dulu pn leh nmpk. Masa lapang n cuti skola diorg di-spend dgn care yg berbeza. Zaman aku dulu, nk tgk bdk skola berdating pakai uniform skola tadhe la byk mane pn. Skg ni, BERSEPAH! Aku bukan nk kisah mane pn. Cume skg ni tgk care diorg berpakaian skola mmg dah lain sgt. Tudung tu nk sesingkat yg mungkin. Bukan aku nk larang die pakai tudung, tp tolonglah paham.. BURUK BENOR aku tgk bila diorg pakai tudung 'kecik' sedemikian. Huhu. Xcukup dgn tu, rokok ditangan menjadi penyeri perbualan diorg juge. Haish. Aku kadang² nk tergelak pun ade. Budaknye kecik je. Baru skola rndah tp da pndai pulak isap rokok. Igt comel ke? Adek.. Tgu la masuk skola menengah dulu paling tidaknye. 
*AKU X GALAKKAN LGSUNG SBNARNYA* Huu~ 

Haish. Tu je la. Aku cuma risau keadaan kt sekeliling aku skg ni.
Dan harap² aku x terjebak la sbb once aku da involve with these things, ssh dah nk turn back. Kalo dpt turn back pn, susah utk kita ubah persepsi org terhadap masa silam kita.

Nota Kaki Ayam:
Bestnye esok tadhe klaz! Fuhhh..