Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Sunday, March 28, 2010

Sadness, could you please go away..?


1stly, maaf sesangat sbb aku da jarang berblogwalking. Bukan x buat, aku buat. Aku g lawat page² korg cuma xdpt drop komen je. 
Tenet aku kekadang mcm _________.
*ok, terima kasih!*.

Aku bru je sampai umah sewa sebenarnye. Dari khamis ritu aku balik umah. Pnat, Letey, Sedey, sumalah!
Knape? Ok, here are some of the reasons:

1. Maklang aku still unconscious
Da almost 4 weeks die mcm tu je kt ICU. Aku masuk wad, tgk die da mule gerak² kaki n tgn tp blom jugak sedar². Ouh.. Aku cube bercakap dgn die. Die dgr atau x, aku x pasti. Aku bagi die kate² semangat n pujuk die supaya die bangun. Bila nurse tuka lapik tilam n agkt die, aku nmpk muke die berkerut tahan sakit. Yet, she is still unconscious. Mase aku cube bercakap dgn die, aku sebak. Air mate mengalir. Huuu~ 
MAKLANG.. BANGUN LA CEPAT.. T__T

2. Tokwan aku masuk wad lagi semlm
Tghari tu aku ikut family aku g kenduri then terus je g spital nk tgk maklang. Smpai la da ptg cmthu, kitorg da beransur nk balik. Then abah call pakngah sbb nk tanye either tokwan da ok ke lom kt umah n pakngah ckp, tokwan kt wad kecemasan. Dang!! Tersentap skali lagi. Aku terus g wad kecemasan. Dari jauh aku perhatikan tokwan. Bareng atas katil hospital yg tinggi. Aku g kt die n tanye khabar. Aku senyum, tokwan cuma suram. lame aku perhatikan tokwan yg de depan mate. Then, abah ckp tokwan nk mkn nasi ayam. Abah da bli n pas kt aku. Aku g kt tokwan n suruh tokwan mkn. Mase die mkn tu, aku perhatikan die. Aku tggu smpai die habis mkn. Sedara aku yg lain suma tgu kt tmpat menunggu. Diorg letey, aku tahu. Hari² diorg g umah tokwan utk jage tokwan termasuk la abah n mak. So this time, aku amik alih sekejap. Pasthu tokwan masuk wad. Aku x iring die, just abah n pakngah je ikot. Then balik umah.

Teringat plak. Jumaat tu, mase aku dtg umah tokwan, aku tgk tokwan mcm da ok sket. Aku urut² kaki n tgn die. Then aku nmpk muke die mcm sgt mengantuk. Pasthu die pndang aku n ckp "mengantuk..". Dlm hati aku, comelnye.. Care die ckp mcm budak kecik yg mengantuk n ckp bnda yg sama kt mak die. Aku mengerti knape. Even bila aku snyum kt die mlm tu, die senyum kt aku balik dgn lebarnye. Yeah, aku suka bila die senyum kt aku mcm tu. Gembira rase dihati. huu~ Sebab aku tahu, satu hari nnt aku da xdpt nk tgk senyuman tu. T__T
Pasthu, bila tokwan da baring, aku tepuk. Die tertido. Bila aku berhenti tepuk, die bangun semula. Huhu. Aku tepuk lagi, then baru die tdo balik. Aku tatawu pe prasaan aku mase tu. Just rase sayang aku tu yg mendorong aku berkelakuan seperti tu. Yea, aku mudah simpati dan tersentuh hati. Mgkin ithu juge salah satu sebab.
Tokwan, get well soon ea.. ='(

Skg, walaupun da smpai umah sewa, otak aku masih igt mereka disane. Ntah ape yg tgh jadi kt sane. Aku risau, tapi aku terpakse balik cni sbb esok de klaz. Huhu~

I hope everything is going to be fine.
Kawan², tolong doakan mereka juge ye.. Thnx alot yeah!

So, ithu la part of my sadness utk di share kali ni utk beberape minggu ni. De lagi kisah lain tp aku mls nk pk. 
Family always come 1st. So, this is my priority right now. Ttg aku? Biarkan lah dulu..