Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Tuesday, February 02, 2010

Weekend di USM Penang pule~





Hehey! 

Mari² aku maw bercherita kisah ujung mggu aku baru-baru ni plak. Seperti yg sedia maklum mggu lepas aku lepak UUM en? Baru-baru ni aku gerak g USM Penang plak. Yeah, menunaikn janji kt sni pule. Nice taw!
Aku gerak dlm pukul 4pm utk g Penang. Pas sudah smpai Butterworth, terus gerak n naek feri pasthu dlm setengah jam mcm tu, Alip n Syahmi fetch aku kt Jeti sebelah pulau. Ye, sudah 2 tahun tak jumpe mereka. Last dulu mase kt kampus UiTM Melaka masa tgk diorg perform TESL final drama. Pasthu langsung tak jumpe dah bile aku da blik cmpus Shah Alam smule. Huu~ Kat USM ni byk yg batch aku tp blaja kt kampus Melaka punye. Yg Shah Alam punye de la dlm 3 org. Aku sudah kenal mereka sejak trip kitorg kt Biro Tatanegara kt Balik Pulau Pinang mase 2nd Semester TESL dulu. Ok²,dah. Proceed cerita kite. Ngeh!

Smpai je depan kampus USM, aku terus gerak masuk hostel Tekun. Yg paling depan skali mengadap jalan raye besar, seberang kampus USM. Nice place though. Aku terus je jumpe TJ sbb aku akan menginap kt bilik die. Mule² aku igtkn maw lepak bilik Moon tapi rupenye Ain maw dtg juge. Mase aku da smpai Jeti, Ain bru je naik bas di UUM. So bilik Moon, Ain la yg duduk. Aku lepak bilik TJ. Roomate die Farah Ain, ex TESL UiTM Pahang. Aku xpnah kenal pn die sebelum ni tp bantai je la. Aku leh je make friend kt mane² pn. Macam la tak bese. Huhu~ So bile aku lepak je bilik TJ, aku pn kenal la dgn si Farah Ain ni. Peh! Otak gile mcm aku jugak daa! Memang kene la dgn otak aku yg kurang normal ni. HAHAHA. 

Ni la org² yg bertanggungjawab ke atas penginapan saye! HOHO.
terima kasih wahai kalian. =D

Dlm pukul 7, Azri ajak turun cafe. Die kate, mlm tu die de training performance, so tu je mase yg de. Ithu kate bliaw la. Huu~ So aku pn g la jumpe die smbil ditemani TJ. Pas dh sembang skejap, ku pn balik la bilik. 830pm janji nk gerak n dinner ramai². Mase tu, Nabil sorg je yg tatawu aku de kt USM. So kt die sowg je la ley buat surprise. Knape die sorg je? Sbb syahmi da bocor rahsia kt suma org yg aku akn dtg, kecuali NABIL. Hadey. Tepat 830 aku gerak kuar n nmpk Nabil kne pusing ngadap pakgad - SYAHMI YG SURUH. Aku dok blkg nabil n pggil name die. Die bantai jerit gk la.

"Fzaaaaaaaaa! Chilake punye Syahmi, tipu aku. Tadi kate de benda kt pondok pakgad,last² de hantu kt blkg aku rupennye!"

Hahaha. Aku tak terlibat dgn scene diatas weh. Pas tu, diorg terus je tarik aku g mam kt kedai tepi kolej tu.  Planning nk mam dgn TJ, Alip, Nani, Syahmi, Nabil n Moon. Dah smpai kt sane, Ain da pn smpai dri UUM. Die dtg kt kitorg dgn Ikram. So lengkap la suma 8 orang n kurang 1. Azri la tu. Haha. Sembang pung pang pung pang, kitorg pn gerak la. Ade la 3 org makhluk ni bawak aku pusing² mendaki USM. Peh! Gile letey. Mendaki sekitar jam 12 tghmlm lak tu. Kang kalo jmpe cik cntik berjubah putih kang x pasal² je. Hadey! Btw.. The night view was nice. Ske ske ske! :)
Pas da puas n letey, aku balik la blik TJ. Fuhh! Bantai tdo trus!

Esok pagi? Bangun n mandi. Trus ciap² nk kuar dlm pukul 2. Maklum lah, ade golongan yg kene g semayang Jumaat. HAHA. Layankn saje.. Pas da sudah, trus je kuar merewang g mrate. Farah ajak g mkn laksa. Gile jauh smpai ke Balik Pulau sane kami p carik laksa yg di uar-uar kn sodap tuh! HAHA. Layan! Not bad lah!



Da mam, kitorg trus je gerak g tgk scenery Batu Feringghi di petang hari. Chantek weh! Sumpah x tipu. Aku suke! Sebenarnye kitorg tggu kete yg satu lagi, kete Syahmi. Die yg bertanggungjawab m'angkut Nabil, Azri, Ain n Moon. Punye la lame tgu diorg. Cadang nk tgk sunset tp lambat sgt tgu diorg, so lepak² je la kt tepi pantai walopn sunset da tadhe. Last-last tgk Moon n Ain tadhe pn. Sedey.. Huhu~ Mlm tu kitorg men gitar kt tepi pantai beramai².. Ouh best!

Tgk kt blakang tu. Yang mcm tnduk beso tu la gitar dlm beg. haha.



 Walopon nabil bwk gitar letrik, and amplifier tidak disertakan sekali, namun bantuan pick sgt dihargai. Aku pn bantai main skali gk la. hohoo.. ske ske! Pas da main gitar suma, suma beransur gerak ke kete. Maw g mkn pule! Otw tu, Farah drive kete Syahmi n Alip drive kete bliaw la. Aku nek kete Alip skali dgn TJ n Nabil. Kete Farah de Syahmi n Azri. Nk dijadikan cerite, kete diorg salah masuk lane n diorg stuck di tengah² crowd yg tgh taksub menyambut Thaipusam kt situ. Kitorg ni lak dah smpai ke destinasi. Tgu je la diorg dtg. Muke Farah langsung x senyum. Haish! Trauma sudah bliaw. Kasihan.. Huhu~ Then pas mkn, kitorg balik jap anta Syahmi. bliaw tamo ikot ke destinasi selepas tu. Letey katenya. Huu~

Pas anta Syahmi n tgu Farah tuka baju, kitorg gerak ke Karaoke! haha. Aku suka gila. Yela, aku ni hantu mlalak. Pheww! =P~
Ok, kitorg cuma ley mlalak start pukul 1 pagi sbb sgt ramai student USM kt sane ok! Haish! Lepak kt depan ithu saje lah smpai mase sudah tibe. Farah lak g dating. So tggal lah kami berlima saje mase g mlalak tu. 19 lagu bantai kaw² punye. Seriously sakit tekak! AHAHAHA~ Yet, it's fun!
Pukul 3 lebey, gerak ah. Konon nk balik hostel dh. Da smpai depan USM tu, tibe² Alip ajak g lapak mamak jap. TJ lak dok cerita ttg Kehebatan Kuasa Nasi Lemak kt sane. Haha. Bantai je la. Bli dua pinggan, share 4 org! Haha. Azri lak p order roti tisu. Aku paw die skali lah. DPT WEH! Hahaa~
Da abis mkn n rehat jap baru lah beransur pulang. Phewww! Sumpah best!

Da smpai bilik lak, taley tdo! Padahal da jnji nk g brekfas kt tmpat special [bak kate Alip!] pade pkol 9 pagi. Tdo pn da pkol 6 pagi, mmg sorry la nk bangun brekfas pkol 9 tu. WAHAHAHA. Alip anta msg kt TJ:

"Weh, btawu Fza. Aggp la pkol 4 tu brekfas dh. 
Aku xlarat nk bgun ni.."

Hahaha.. Tape.. Papehal pun. korg da entertain n smbut aku dgn care yg paling baek skali. Pe lagi aku nk demand en? Terima kasih la ye warge USM sekalian. Sgt gumbira bertemu korg suma! :)
Mari enjoy gmbo di mamak pule:

Jeng Jeng! Ni lah Nasi Lemak tu! Ini lah die! Hahaha..



Nota Kaki Ayam: 
Misi ke UPM mungkin menyusul. Tapi blom sure bile n xjnji coz korg mcm busy gile je. 
Plus, jauh lah weh! huhu~
*aku juge sudah mule busy dgn assignment n test suma. HAISH!*