Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Monday, February 08, 2010

It has been a rough day.. *sigh!*


Hari ni aku wat salah kt hosmate a.k.a klazmate aku.. Aku de klas pukul 10 pagi n aku da ciap around 930 pagi. Sebelum pakai tudung, aku pn pergi la kt bilik hosmate aku ni yg juge merupakan klaz mate aku. Die tadhe dlm bilik. Aku call die then x berangkat.Ok, fine. Aku pakai je la tudung n tggu die. Mgkin die g somewhere kot. Aku tggu la smpai pukul 950pagi. Still.. die tadhe jugak. Then aku tanye la hosmate aku yg lagi 1 ni. Die pn tataw mne perginye klazmate aku tuh. Aku da tgu smpai 950pagi. Aku msg die. Last² die reply dlm 955pagi cmthu. 

"Aku x g klaz hari ni. De test JPJ. Da lulus dah pun.."

Aku ckp kt die aku bawak moto die sbb kalo nk tumpang org lain pun dah x sempat. Plus, die x inform kat aku yg die g test JPJ pagi tadi. Bile da reply ni bru die btawu aku. Then die reply lagi.

"aku nk guna moto.."

Padahal dlm mase yg same aku dah otw dh pun g klaz. Cmne? Xkn aku nk patah balik kot. Dah la klaz pagi ni dgn pengarah kampus. Dh la bile masuk pintu kampus, pakgad soh pegi tepi. Operasi besar²an sedang dijalankan. Demn! Aku menjerit gk la dlm hati TIDAAAAKKKK! Kau tahu knape? Aku tadhe lesen moto OK! Tape, aku wat la muke rileks je. Pakgad mintak 3 bende. Lesen, roadtax n kad matrix. Roadtax n kad matrix mmg da lepas la. Bile smpai bab lesen.. Jeng jeng! Aku ckp aku da lewat. Pakgad yg baik hati trus bagi aku jalan. Pheeewww! Nasib baek!

Dah smpai je kelas, aku terus je dok n dgr lecture. Then dpt msg dri klazmate aku tadi. Die mmg mcm marah kt aku tp nk wat cmne en..? Aku dah pun smpai cmpus n dah terang² die ckp tamo g klaz. Kalo die ckp soh tgu, aku leh je tgu tp.. Yela.. Kalo die btawu aku yg die g test JPJ pagi tadi sblum pegi, leh la aku tumpang org lain. Aku bknnye de kenderaan sndri. Parents aku tamo bagi aku kesenangan tu. Aku redha je la hidup menumpang. Haish! Papehal pun, aku rase ni salah aku jugak. Well, it's not my belonging aite? Still! So, aku mntk maaf ye hozmate + klazmate n ex-roomate! Aku salah. Aku taw..

Nota Kaki Ayam:
Aku redha je dgn idup cmni.. T__T
Btw, aku tamo gaduh or berdendam. Papehal, aku dh mintak maaf seikhlas hati.
MAAFKN AKU.. T__T