Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Friday, January 15, 2010

Sejarah berulang lagi? Haha.



Tadaaaaa!
Aku da smpai umah. Miahaha. Chuti 3 hari. Baik aku balik. Dapat gk manje² dgn mak. Dah lame xjmpe, rindu... Bliaw bru balik umrah. *kalo korg rajin bace blog aku, korg tawu la. Huu~*


Dalam pukul 1130pm tadi. Baru je lagi, tibe² je hp aku munyik. Aku tgk skrin. Aik? Kt screen tu tulis..


"Nabil Gonggok"


Hahaha.. Dah lame si gonggok ni x kontek aku. *@%%# btol. HAHA*. Tibe² je carik aku kembali. Ini budak kwn rapat aku time aku blaja kt cmpus Shah Alam dulu. Then bila aku agkt je phone, tibe² die ckp..


"Weh, bdae ko bile ek? Aku nk wish ni.."


Aku nk tampar je die. haha. Bdae aku mmg slalu die akan tanye aku balik tiap tahun. Cis! So aku pn ckp la lagi 2 hari. Die ckp die slalu konpius sama ade 13hb or 16hb. *nk kena sungguh! Huu~*. Then utk cover DOSA die, trus die kate:


"Aku saje je nk wish awal. Nk jadik yg 1st.."
*padahal dlm hati, kau takut kat aku kn? kn? haha.*


Fine lah. Aku trime saje wish ko yg EXTRA awal tu. hahaha..


Nk dijadikan cerita ni sedap dan berkait lak, de la satu lagi insiden. Perkara ni berlaku mase aku tingkatan 2. Mase tu kt skola n cuaca mendung dan angin sepoi² bahasa. *Cewah.. padahal panas terik je. saje nk sedapkn crite. HAHA*. Aku kt level dua mase tu. Then tibe² je de la 2 orang 'kuda' panggil aku dari level bawah. Aku pn pndang la. Mmber rapat aku panggil dari bawah. Aku pn trun la gune tangge smbil mengangkat kain skola aku dgn sopannye. *haha. aku tipu. Mahu jugak smpai je lutut. HOHO~*. Bile aku trun je, trus ini 2 orang 'kuda' jerit kat aku dgn muke yg konpiden dan ceria gile:


"HAPPY BIRTHDAY FZA!"


Mase tu aku terus je buat muke blur. Rase mahu tampar, tak smpai hati pula. Haha. Secara dasarnya, mereka dua orang ni sudah salah tarikh! Sepuloh hari lebih awal lak tu. Grr.. So aku pn ckp la bebaik sama mereka..


"Wahai insan dua orang a.k.a kuda, korg saje je wish 10 hari lebih awal kah?"
*smbil ithu muke mereka pula jadi blur². Wuwuwu~*


"Birthday ko bkn hari ni ke? 6hb kn? kn?"
*sudah hampir² mereka dibelasah. haha. [aku bohong. =p~]*


"Birthday aku 16hb la wahai kawan². Huhu.."


Pasthu terus gelak semua. Muke mereka malu amat ku lihat. Mane x nye, wish dah la kuat gile. Mengong tol. Mmg pakej malukan-diri-sndri-secara-sukarela la. Hahaha. Smpai skrg ni, bile tibe je bdae aku, diorg mmg akan kontek aku. WAJIB! n cerita tu wajib jugak dibongkar kembali. haha. Kenangan weh.. Smpai bile² xkn lupe.. :)
Bile tadi jadik lagi, aku mmpu tersenyum je la. Hehe.. Rndu pade mereka..


Nota kaki ayam:
Btol ckp org, friendship is beautiful. :D