Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Thursday, January 28, 2010

Ini kisah kt UUM yg aku janjikan.


Mggu lepas. Tepat jam 12 aku abis klaz. Trus je bergegas balik umah sewa n ciap²kn barang. Dlm hati mcm mls nk g mane² tapi aku tringat yg aku sudah b'jnji dgn org. Aku lepak jap kt umah smpai pukul 2 n gerak tgu bas. Quite a long journey, i guess. Jam 730pm, aku smpai UUM. Ye, aku mksudkn Universiti Utara Malaysia ithu lah. Hati mmg riang walopn diri sndrik letey gilo. Janji aku utk dtg sane jmpe mmber mase kt Asasi dulu suda tertunai. Aku senyum. Hehe..

Sebenarnya sorg je mmber aku yg tahu aku nk dtg sane. Lagi 2 - exclassmate aku tatawu aku nk dtg. Aku konon nk wat surprise la ni. Huhuhu~ Once aku masuk UUM, aku diam je. Mmber aku ni rajin tunjuk kt aku the whole cmpus. Dlm hati aku "Nice + big place..". Aku teruja ke? Ok, mungkin. HAHA. Sbb ni 1st time aku smpai cni. Btol.. aku xtipu. Huhu~ Bile dh smpai bilik, aku rehat jap. Ouh ya,aku stay kt  DPP Sime Darby. Kalo korg mmg student sane or pnah lepak sane, mgkin korg tawu la en..? Dlm pukul 8, Bon, kwn aku yg tahu aku dtg tu msg Ain. Mmber aku yg lagi sowg ni la. She didn't know that i was there. Bon ckp nk dtg bilik Ain sbb nk bagi barang. Ain dgn suare blur² sbb bru bangun tdo trus ckp ok. Die kate dtg je lew. Die x g mane². 

So tepat jam 9mlm, kitorg g bilik die. Bon ketuk pintu bilik die n Ain ajak masuk. Bon toleh kt aku n Ain pn tgk kt aku. Pas tgk aku, die terus je tutup muke. then intai aku dari celah² jari die. Aku senyum je la. Aku taw die x percaya aku de kt situ. Maklum la, da 2 tahun xjumpe. Aku ketawa then die terus jerit:

"Fzaaaaa!!!"

Ngeee.. Aku tgk je reaksi die. Pas jerit die diam n tutup muke balik. Aku g la kt die n pukul bahu die. Bile die jatuhkn tgn, aku nmpk die menangis. OMG! Huhuu..

"Wey, ko jahat x btawu aku nk dtg. Lama gile xjmpe weh.."

Haha. aku rndu kt ko la Ain. Tak sngke lak ko smpai nangis gumbira begithu. Huhuhu.. Ko mmg sengal la weh. *syg kt ko!*. Mlm tu aku spend mase dgn Ain. Walopn letey tapi happy sgt dpt jmpe kwn lame. SERIOUSLY. Aku rndu kt kesemua mereka. Tpi malangnya, aku cuma dpt spend 1 mlm tu je dgn Ain sbb esoknya Ain nk g Thailand bersama kwn² bliaw. Mlm tu jugak aku kontek Fahmi, exclassmate aku yg sowg lagi tp die de kem kt Sedim. Bile aku ckp je aku de kt UUM, die trus sumpah seranah abis sbb x btawu aku nk dtg. HAHA. aku lempang ko kang Fahmi. Ne la aku taw ko nk g kem. Maybe next time la ye weh?


Esok nye pulak, Ain mintak aku mekap bliaw. Yela.. Nak g vacation. She said 


"i miss ur magic touch!"


Nice. Dgn muke aku yg blur² dan xmandi tu.. aku pn mekap la bliaw then trus smbung tdo smule. Hahaha! Tghari lak, aku g Alor Star n jenjalan dgn Bon n kwn² baru. Parking kt tingkat paling atas bangunan, padahal nk mkn kt McD kt tgkat bwh tu je. Haha. Apekah..? Da pnat mrayap, trus balik n lepak kt campus je. Pas lepak suma n tdo, esok tu aku balik.


Basically, it was nice lah! Mission accomplished! Akhirnye hasrat nk g sane tercapai sudah. 
Mari enjoy sedikit gmbo!










Weee.. Mgu ni maw g USM pulak. Jage² la! HOHOHO.
xsabar!! :)