Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Wednesday, January 13, 2010

Aku telah terperangkap!

Ding dong!
*saje gedik nk tekan loceng. Haha!*


Skg jam pukul 753pm. Maghrib² cenggini lak aku g update blog. Huu~
Ini hari klaz ade smpai 3 ketul aku hadiri.*ketul? haha*. Ceyt! Dari pukul 8-10, 10-12, 2-4. Then pukul 6-7pm tadi lak ade AGM. *annual General Meeting lah! Huu~*. Masih kuat disini utk menaip blog. Haha.


Ade la satu insiden ini hari yg mmg taley blah tol. Tadi, mase klaz 2-4pm, kitorg nk masuk la klaz coz' da pukul 2pm. De la lagi 2 org klazmates aku ni. Diorg tamo masuk lagi. Ok fine, aku pn dgn slambernye masuk la dewan kuliah. Sejuk lagi. *dlm hati "dpt la nk keringkn ketiak. hahaha"*. Tapi.. Hish! Gelap gile! Pas tutup je pintu, aku trus la g kat switch utk on aircond n lampu. Bile tekan je suis, tadhe pe pn menyala. Baru aku teringat, skg sistem baru tukar. Kene de pass-card yg lecturer pegang tu baru leh switch on suma tu. Ala.. Yg mcm kt hotel tu. Kene masukkn kad dlm tmpat main switch tu baru leh on suma benda dlm dewan kuliah tu. So, fine la. Aku pn trus je la g letak beg kt barisan ke 4. Selamber je jln dlm gelap smbil jage² dgn tangge. Pas letak beg tu, aku terus la trun balik. Maw kuar dari dewan tu la sbb switch kn taley on. Bile aku pusing je tombol, aku terkedu jap. *Err.. Sudah smpai part saspen. Sile pasang lagu saspen. Haha~*. Aku pusing tombol lagi. OK! MEMANG TAK BOLEH! Aku dah terkunci dari dlm. Seorang diri dlm gelap. *ok, sekarang boleh gelak kuat². Hahaha!*.
Baru la aku teringat. Skrg pakai sistem baru. Pintu akan lock automatik!! *tapi tah cmne la aku leh masuk tadi. Huhu~*


Cube teka pe aku buat.
Nangis? Jerit mintak tolong? Ketuk pintu kuat²??
Ouh tidak..
Aku dok diam je. haha. Aku pnjat tangge dlm dewan tu smpai la kat atas skali then duduk kt seat yg paling atas smbil minom air oren Twister dlm gelap. Wahaha~ Memang tadhe prasaan betul. 
*sila tampar saya laju²*
Dalam 15 minit gk la aku dok buat rilek je dlm dewan kuliah tu. Pasthu en, dlm gelap² tu, aku leh lak bayang kn ade hantu dlm tu. Mcm bongek je. Konon de mende kt tepi aku rmbut panjang la. Mata merah la. Then de hantu bungkus la. Pocong la. Haish! *kronik dah aku ni. Huhuhu~*
Dah mcm² sgt aku pk, aku tampar diri sndri nk kasi balik ke dunia sebenar semula. haha.


Dah cukup aku merepek sorg diri, lecturer tibe² masuk. Peh! Semua pelik cmne aku leh ade kt dlm dewan tu kt seat yg paling atas. Haha. Baru korg tahu aku hebat. Leh masuk tembus pintu woo! *cewah! padahal terperangkap dlm tu. Hahaha~*
Sila jangan teladani saya. Saya memang sengal. Huuu~


Ok, ithu saje. Sila komen sekarang!
HAHAHAHAHA..
*sila lempang saya. Pang! Pang!*