Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Monday, December 07, 2009

Meh cni nk cerita! Ngee..



Ok. Sudah cukup rehat. Mari kite bercherita kembali. ngee..
Memandangkn waktu pn da mcm² lewat gitu, aku leh ringkaskn saje. Walobagaimanepun,maseh maw bercherita. :)


4.12.2009: Jumaat.


Ouh yeah! This is girls' day. Aku kuar mrayap dgn 'kakak' aku. Mksud aku, adik aku la. Hahaha. Bliaw ni kalo jalan ngan aku mmg orang akn ckp bliaw akak aku. Muke bliaw mature kate mereka. Mungkinkah? Tah.. Mungkin sbb bliaw pkai spek kot. Tak kire g mne pn,mostly orang akan tanya die "awak kakak ye?" kalo kitorg g knduri ke hape same².  Dah terang² aku lagik tinggi dan besau *haha* dari die, xkn la aku adik lak. Tapi de gk kn hal yg sedemikian. Haha. Ape² saje. Sebenarnye pagi tu ikot parent g keje tros. Mls nk g bandar dgn sndri. Consequence nye, terlopong lah kami kat tgh bandar tu sejak pukul 8 pagi. hahaha! *tah ape² saje la kau ni Fza! =p~*. So kitorg decide nk g mkn kt all-time-favourite breakfast place of ours. Bihun sup die mmg pergh!! *ape ke jadah pagi² mkn bihun sup. Hahaha! lantok la.. ohoo..*. 


Pkol 830+am:
Mase ni bru abis breakfast. So dlm otak ni cume pk je mane nk g pasthu. Awal gilo ni. Kedai,mall,sumalah mne de bukak lagey. Ok,tape². Duduk je la kt depan The Store. *mcm budak² sesat. Huu~*. Tibe².. Wah..


"Wey.. de mangse la. Die tgh tdo.."
"Ergh! Comey gile. Jom kaco die.."


Tu dialog aku ngan 'kakak' aku la. Haha. Cube teka kitorg jumpe pe?


Kucing! 


Hahaha! Cute gile! Grr.. Geram! Die tgh tdo kt dlm pasu bunge beso kt tepi kitorg. Wuu.. Seperti maw gigit ithu kucing. Haha. *adik bradik aku mmg tibe² akan ubah attitude cm kanak² mereng kalo jmpe kucing. And that includes me. Haha!*. 'Kakak' aku tu pn g la ngaco ithu kucing comey. Kitorg tarok name die Meena. *jgn tanye knape. Aku pn tatawu. Aha!*. Then de 1 lagi kucing. Kitorg x bagi die name sbb die dtg kejap je. Tibe² je..


"Weh.. Jom g 7E nk?"
"Ko nk wtpe?"
"Kite g bli Whiskas la. Yg daging tu.."
"Whoah,cmbest! Ko bayar! Haha!"
"Cis. Kite bli dua la. Ko byr satu. Baru fair.. Hahaha!"
"Ampeh! Jom ah!"


Hahaha. Cam jebon je 'kakak' aku. Baru je nk paw bliaw. Gagaga.. Pas bli mknan kucing tu, kitorg feed la kucing² jalanan td. Peh! Tibe² mereka jadik manja lak. Dah la kecik, cute lak tu. Grr..



Tadaaa! Ni la 'kakak' aku. Bersame 'pet' bliaw! Hahahahaa!
*Korang nmpk sgt serasi. Gagaga~*




Ni lak 'adik' bliaw. Ngee..
*kucing ni saje wat² manje lak ngan aku. Hihahiha~*


Ok. Tamat sudah kisah ttg kucing jalanan. Mari kite berganjak. Lepas je bis berbuat bakti,*haha!* kitorg straight je ke tempat yg sebenar. Maw g tgk wayang. Sebelum tu, g snap pix bru. Mksud aku gmbo pasport. Isk.. Soh dtg lagi 15minit,last² setengah jam jugak la tgu. Ampeh punye olang. Bile da dpt pic,pehh! Apsal mate aku sembab gile? !@#$%^&*()_%$. Lalalala.. *sile buat² xnmpk. Haha!*. Ok. Lupekan hal ithu. Then kitorg g bli tiket wayang. 'Kakak' aku gedik tol nk tgk New Moon. Aku layankn saje la. Kat kaunter tu die ley buat lawak lak..


"Ley dpt student price x?"
*oi cik kak, ni cite bru la badot! Ne dpt student price.  Hahahaha!*


Da abis drama die kt kaunter tu,kitorg pn g la mlantak jap. Ouh prosperity.. Isk,all-time-favourite! *walobagaimane pn,pix tidak disertakn. Aha!*. Kemudian, g smayang jap. *Wah,Alhamdulillah. Ngee..*. Da ciap suma,bru la g tgk wayang. Cite tu bley la tahan. Kalo nk tawu cmne, korg g tgk sndrik k? Ngee.. =D
Pas wayang, tah ape² yg kitorg buat n bile sudah tibe mase, call saje abah kesayangan ku ithu. Ambik kami dan pulang bersame. Yay! Mlm tu mmg tido awal. Pnat gile. Huu. 


End of the day.


5.12.2009 : Sabtu


Ok. The next day pule. Awal² dlm pukol 10am tros gerak g umah pakcik aku. Kazen aku kawen daa.. Best tol. Haha. Kat cni aku jmpe kazen aku yg paling kecik so far. Yg sebelah abah la. Comeeeeeeeey gile!



Tadaaa! Name bliaw Jas Iskandar. sile klik.
*Wah.. Kejap betoi anda membesar eah. Huu..*


Gambo pengantin aku xamik byk sgt sebab aku tugaskn abah m'gantikan aku. Aku da letey gile. Haha. Walobagaimanepun.. Meh la aku tnjuk 1 keping. 
*satu je ckup. Jgn tamak. Haha.*



Yg baju purple tu adik pengantin. Yg blah kanan skali tu 'kakak' aku.
Hahaha. 
*sebuk je kau ni kn? haha.*


Hurm.. Walopun bkn aku yg kawen tapi siyesly letey yg tersangat. Balik tu mmg tido awal lagi. Ngee..


6.12.2009 : Ahad
*Yakni hari ini. Ngee..*


Kenduri sebelah pengantin laki lak. Tadhe mende nk cite. Pegi iring pengantin,mkn dan pulang. Ithu saje. Hahaha..


Nota kaki ayam:
Btol ke entry ni telah diringkaskn? Hahaha!