Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Saturday, November 21, 2009

When it is time to let it go..



Sebelum bace ini entry,sile bace entry dibawahnye. thanks.

1st thing first aku nk tanye.. Korg pnah x rase mcm sesuatu action yg korg pnah buat tu buat korg rase cm
"Modohnye aku! Knape aku wat cmthu?"
Pnah x? Rasenye most people pnah rase kowt. Mlm semlm aku figure out sesuatu. Hurm..
Btol ke frasa:

"Bile kite sygkn seseorg, biakan die hidup bebas. Lepaskn die kalo ithu yg terbaik.."

Btol ke mcm tu? Aku btol² xphm nape. Ye la kn.. kalo dh kite syg gile, nape nk lepaskn? Btol en? But yeah.. Ithu sangkaan aku dulu. Mase zaman skola². Zaman² dinosour dulu. Huu.. Skg ni aku dh mule byk berfikir. Bak kate kak Qiez - critical thinking. Uhuu~
Semalam ade seseorang call aku. It was around pkol 0123. Someone la. Kitorg had some conversation n die cite la cmne life die skang ni - without me mcm dulu. Bgun pagi² die tros g joging, then g cari xtvt nk dibuat. Yela,utk elakkan bosan melanda diri. *ye la kowt. hihuhihu~*. Nk dipendekkan cerita, life die suda ok skg ni sbb die da suda mule biasekn diri. *amik mase yg agak pnjg utk seswaikan diri. Bru skg aku tawu.*. Lepas tu, die cite la xtvt² chuti die kali ni smpaikn die taley nk balik umah awal. 25 Dec bru die blik umah die - dekat somewhere la. And aku pn just redha je la sbb slalunye cuti sem kitorg akn lepak for 1 whole day kt somewhere. Just lepak as friends coz dh lame xjumpe. Cuti sem ni 1st time la die x tron tempat aku coz die de hal kt kampus die - jarak yg menyebabknnye. Ok.

So ape isu yg ku rase modoh ithu? Ye, isu dimane aku mengalami kecelaruan yg agak kritikal di satu masa dahulu lalu aku pn berlalu pergi dri hidup bliaw. Bkn berlalu cmne pn. aku maseh ade,cume keadaan dh berubah. *sile phm sndri. Lalala~* Poin utama skg, aku rase bersalah sgt² kpd bliaw sbb aku xmampu nk spend mase yg byk utk bliaw disebabkn aku t'sgt sibuk mse tu. Ouh yes,SANGAT! Die sgt la memahami smpaikn aku sndri plak yg rse cm _____..*tatawu nk isi ape ditempat kosong ini*

Mase berlalu mcm biase tp die ssh sgt nk adapt dgn keadaan. Hari² die call mcm biase. but then sembang psl life - hal² biase sajelah,xmcm zaman² dinosour dulu mse masing² de 'commitment'. Aku pn mcm biase je lah. Aku aggp die mgkin ok dgn keadaan cmthu. but then die pnah ckp die still rase cm dulu. Cumenye, die pn phm keadaan aku. Aku rase lain tanpe die beberape hari selepas tu. Tapi lepas semlm, mse die call aku, buat pertame kalinye die btawu aku yg die dh mule biasekn diri - setelah beberape bulan. agak lama jugak la sebenarnye perkara tu t'jadik. Die cite hal² harian die dgn keadaan yg agak hepi. Aku tumpang senyum. Dlm penyesalan aku buat cmthu sblom ni, aku mule rase aku btol² patut lepaskn die secara mental - dlm otak la mksudnye. Secara rohani yg sebetulnye sbb sblom ni just scare fizikal saje. Mulut je ckp cmthu, hati ckp lain. Aku kalo da syg, mmg aku syg spnoh hati. *demn. tu la masalah aku sejak dulu*. Ok tape. Let's proceed.

Bile die ckp dgn nada yg hepi cmthu, rancak sgt cite ttg ape yg die bakal buat cuti ni n mase² yg die spend dgn kwn² die kt kampus die, aku just senyum je. *ofcoz la die xnmpk en?*. Air mate aku tibe² menitik. *hish! part nyampah ni dh smpai da. Huh!*. Ouh yes, aku xsedar pn perkara tu berlaku. Lame jugak aku pk benda tu.

Then aku tanye:
"Pasni kalo kite bwk haluan masing² pn *** xkisah kn?".
[Dgn niat aku yg just nk bergurau je..]

Die jwb:
"Fza,kalo jumpa yg sesuai just go for it. Fza xt'ikat dgn ***. Fza bebas. And *** tawu rmai lagi yg leh gnti ***. N jgn nangis lama²,nnt bengkak mata kamu.."
[dgn yakinnye..]

Ouh tuhan. Knape die ckp cmthu? *tlg tanyekn die ley x? Wuu~*. Lame gk aku pk mlm td. Then lastly baru aku dpt jwpn yg nk aku nk. Ye, aku dh mule agree dgn pernyataan kt atas td. Mgkin die lagi bahgia skg, jadik aku pn patut tumpang bahgia die. Bkn ke ni yg aku nk dri awal?*no,bkn ini. Aku yg tlalu celaru mase tu.*

Aku de gk cube beberape lagi relationship slepas tu. But then mgkin aku hold too tight kowt. So mereka 'lari'.
*haha. Sape soh aku yg ngokngek! Dh la kurang siuman. Huu~*.
Yg sbnarnye, aku takut benda yg same berulang, tp still. Jadi gk. Mungkin sbb aku mcm tlalu ____________
*ape nk isi ni? Hold tight sgt la maybe. Mcm tu la kowt.*

Papehal pn,ye aku sudah sedar. Kite xsemestinye memiliki semua benda. When it is time to let it go, just let it go. Walopn benda tu dh blaku agak lama, tapi bru skg aku sedar mksud disebalik tu. Mgkin pasni tuhan ade plan yg lebih baik utk die. Utk aku juge. Thnx Allah. =)
Skang? Aku dh mampu tersenyum. Aku rase sgt fresh. Rase mcm org yg bru. Yg lebih bersemangat utk hidup. Lebih gembira utk lihat kebahgiaan org lain. Inilah bru dikatekn idop!*lega*


Nota berkaki ayam:
Fza tawu ade beberape org yg agak mengenali Fza sedang m'bace entry ni. Thnx sbb bace. Etliz anda tahu ape berlaku dlm idop Fza sbnarnye. Idop ni xsemestinye sempurna. Bile kite wat slh,kite akan cube perbaiki supaya kita jadi manusia yg lebih baik dri sebelumnye. Ithu la sbnarnye hikmah disebalik semua yg dh jadi. =)

Crime partner, bkk sem ni byk benda aku nk cite kt ko yeah!
*Sile dgr nnt. Aku sedang memaksa. Sile phm. Sekian. Huhu..*


Currently listening to:
Within Temptation - What Have You Done.