Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Monday, November 09, 2009

Knape dgn nama aku??


Ola ola ola ola~ :p

Aku rajen² bace blog org len td. Tibe² en, cmbest lak tajuk entry "apa ada pada nama?" enchik zaimi iney. m'buatkn aku t'igt something, maka tros de idea maw b'cherita - kisah mase silam dan lampau dulu² kala. Hehehe..

Back to the title.

Mase bile tah, ade la skali ni mak aku pnah bkk story. Bliaw ckp aku ni sbnarnye patut die namekn dgn name yg lain. Aku blur jap. knape ek? tatawu la.. then aku pn tanye la bliaw ttgstatement yg bliaw bru btawu aku tu. Huhu..

"Mak,knape mak ckp cmthu?"


Die pn explain la.. Mase aku ni dlm kandungan lagi, mak aku ckp aku ni mmg dah buas dh. Aiyoo.. Btoi ka? aku tanye rasional serta bukti. die kate..

"ko tgk la ko skg cmne.. Minat benda² yg jantan buat. Electronik la, pipe la, gitar la, taekwondo la.. bla bla.."

Aku diam skejap. btol gk en? nape aku ske buat mende² cmthu ek? sedangkn adik pompuan aku paling kuat pn, die just men hoki je. Aku? Mcm² la! hahaha.. time kecik² dulu aku ni la yg paling jaguh disebat. Nakai nk mampus. Adik² aku pn tadhe la ganeh sgt cm aku ni. Kahkahkah~ *tingat kt abah* Huu.. Bese la en.. Aku kn anak sulung. Mane de role model nk dicontohi. Aku je la yg memulakn everything. Uhuu~

Tapi still, ape rasionalnye?
aku tanye mak lagi ttg persoalan ithu. Mak jwb simple je.

"Mak ngan abah igt kitorg bakal dapat baby boy! Rupe²nye bile da kua, hok tino pulak yg kuar.."

Hahahahaha.. Syabas mak! Anda mmg klakar. *Ngee..*
Then die explain la.. Patutnye name aku bkn Fza tp Muhammad Hafizi. LOL~ da ciap prepare name utk aku rupenye. Kempunan punye pasal, dpt la anak pompuan yg ganas iney. hahaha.. Sifat mcm jantan. Tp tu dulu la.. Zaman kanak² aku. Aku mmg tadhe kwn girl sgt kcik² dulu. Ptg² g bantai men bola sepak dgn mmber² kamcing aku yg boy. hahahaha.. Ape la nk jd ni.. tp da maken besar ni, tadhe la. T'serlah suda k'perempuanan aku. *lega hati mak ngan abah*. Tapi masalah gk coz tbe² jadik gile mekap. Hehehehe..

De gak sorg mmber aku ni. Die muda 2 tahun la dri aku. Tomboy abis la. Terer gile bliaw men gtar. Isk! Aku t'sgt lah jeles. Tp die len kes la. 24jam dgn mmber² jantan die. aku x ar. Time men ptg² je. Die siang mlm. Mmg life die mcm bdk laki jgk. Tapi skg?? Pergh!! Lawa gile! Cun abes la. Nak plak die cm chinese look sket. Kalo tgk die pn owg x expect die ley men gtar.Gile larh. huu.. How people can change? By time.. :)

ithu saje lah. Chamat Malam~

p/s: Rndu pule kwn² zaman kanak² dulu.
Xianzai tamen hao ma? [ape khabar diorg skg ni ek?] :)