Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Wednesday, November 04, 2009

Ape yg ade..?


[.Muke aku yg konon nmpk hepi.]
----------------------------------------------------------------
Ape yg ade kt depan aku ni? Laptop.
Ape yg ade kt tepi aku? Gitar Syud.
Ape yg ade kt ruang tamu? Buku + Arwah gitar aku.
Ape yg ade kt luar tu? Hujan..
Ape yg ade kt dlm fikiran aku? Risau + Blur.
Ape yg ade kt dlm hati aku? Kosong.
Ape yg ade dlm jiwa aku? Tak pasti. Geram kot!
----------------------------------------------------------------------------
Tak byk sejarah + cite² terbaru utk diceritakn kt sni walopn byk kisah yg aku pendamkn. Bkn b'mksud tamo cerita lgsung, cume ade bnda yg aku tamo / taley cite kt cni. bile ckp ttg diri sendiri sbgai manusia, ye aku mungkin x spt org lain. sebagai sorg kwn pulak, aku mgkin bkn kwn yg sgt bgus utk suma org, tp aku boleh jadik pndgr yg baik. pengalaman ajar aku utk jadi lbih alert dgn suma benda kat seseliling aku. ye,smpai kdg² aku t'lebih alert. dan bila ithu b'laku, aku kdg² keliru dgn keadaan. sebagai sorg anak, aku mgkin bkn anak yg sempurna. mksd aku, bkn sempurna dri segi percakapan, pemikiran, peradaban. bkn aku ertikn yg aku ni kurang ajar. cume kdg² ade jugak t'kasar bahasa dgn mereka - k'dua² nya. berganjak pule sbgai seorg kakak. hey! aku syg mereka b'dua. Ithu lah nyawa² aku.

sebenarnye aku masih blur lagi hari ni. ntah bile la aku nk okey mcm biase.*mengeluh* Mgkin juge sbb skg ni musim final exam. sO tumpuan aku b'campur aduk. mgkin.. mungkin la..

Fikiran aku: "Fza, please jgn cmni.. Kuat sket ye?"
Aku yg sbnar: "Ye.. Nnt aku ok sndri la.."

Sebetulnya, aku bru pasan cara aku type blog bbrape hari ni. Sgt different dari yg slalu.*t'msuk la hari ni punye skali*. Xtahu la npe tapi naturally jdik cmthu. Mgkin aku keliru sgt kowt. Satu lagi, entry aku bbrape hari ni jugak pnjang² belaka. Dgn bahasa yg kdg² t'lalu baku. Knape tah. Tape.. Nak bace, bace la. Tamo pn tape. Aku type just skdar meringankn beban kt kpale sbb aku mls nk b'cherita melalui lisan. Malaskn aku? Ye.. Org kate, diamkn diri tu lebih baik dr t'lalu byk b'ckp. Lagi byk kite b'ckp, lagi byk slh yg kite bwat. Kn xbgus tu? Huu..

Esok aku ade paper Management Accounting [ACC280]. Pkol 9-12. Ni pn bru je balik dr library. Otak ni mcm bocor tp aku lynkn saje. Hihuhihu. Lantak lah. Yg pntg aku da bwat latihan n hrapkn yg terbaik saje. Pasni smbung bwat latihan semule. *ngeluh lagi*.

Hati aku ckp: "Tape lah fza, 12hb ko dh bley huhahuha dh. Sabar ye.."
*senyum sorg² diri*.

Aku tgh geram ni. Geram sgt! Sgt geram! Sgt² geram! Geram² sgt! Mkn garam! Grr.. Tapi tamo type kt sni. Ckup ah mention yg aku tgh geram je.. --- XPUAS HATI PUNYE PASAL. Tape²,hari ni hari ekau. Esok, lusa, tulat, tunggang, t'balik suma aku punye! Xkire! Huh! *dok bwh meja*

Ape² saje lah cik Fza ooii.. Lalala~