Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Wednesday, November 25, 2009

Aku maw mencharot? So what??!!


Ok, ready..

1

2

3

!@#$%^&*(*&^%$#@!@#$%^&^%$#@!!

tenkiu. :)

WARNING!
SEBELUM KORG BACA. CERITA DIBAWAH TERSANGAT LAH MENARIK UTK DIBACA NAMUN PNJG. JIKA KORG SABAR SEMASA MEMBACA, SILE HABISKN HINGGA NOKTAH TERAKHIR. THNX.. :)
JENIS ENTRY KALI NI - UMUM.

Now let's begin the story. Di suatu petang yg damai. *sgt damai hokeyh!*
Aku bkk la myspace. Tujuan? Saje maw tgk² yg baru la en? Mate nmpk kt friends request. Hurm.. Menarek. Lepas filter mane yg aku nk approve n mane yg nk reject, aku pn g la klik kt comments approval lak. Ok,hanye 2-3 je yg mcm bley di approve. Yg lain ithu spt mls pule. *miahaha.. aku delete yg len. Apekah..*. Ok²,back to the story. then aku syok² je la nk tekan mail button. *Walopon aku cume reply yg aku knal saje. Huu..*. Dah alang² bkk tu en.. T'nmpk la 1 mail ni from 1 user. Tak knal pn. B'tarikh 4 Jun 2009. Tajuk mail die 'imp0rtant...'. Aik? Ape yg important sgt en? So aku dgn yakinnye bkk mail tu. Dlm hati "eley.. Budak² nk men mail pas-pas la ni. Lantok la. Bkk je..". Then bile dh bukak je.. OK! Aku tergamam. Die tulis:

"Syg,jom kawen nk?"
*eh.. Aku dh type slh mail ni. Kantoi². Haha!*

OI BUKAN! ithu cume rekaan semate. BUKAN ITHU. Yg ini..

"hey u...
y u amek pixx i?
pliz dlete pixx 2 k...
bc0z i ley bwt police report...
akta k0munikasi dan multimedia sbb u c0pypaste pixx i...
s0 i nk u dlete sume pixx i...
plish k...
im trying 2 help u bc0z tht i private sume pixx i yg u amek...
i m0h0n k...
dlete sume..."

OK! FINE! Sepanjang idop aku,aku lgsung xpnah nk amik pix org. So ofkoz la aku curious en? So yeah,aku g msk page die. Naseb bek page die x private. Hurm.. Bace detail die sket² smbil tersenyum² xikhlas. Then aku g tekan button pix die. Ok. *korg boley ready skg*. At the moment page pics die suma kluar, aku rse cm... Erm.. Speechless.. Why? Ok,she got some of my pictures placed there as HER PICTURE! hehehe.. *aku xikhlas ni. Wateva!*. Hurm.. Aku pk dgn speed yg paling laju. Marah? Nope! Aku just geram sgt² time tu. Fine.. Fine.. Aku just rase aku kne buat seswatu ttg ithu..

Terus ke ruangan mail td, aku tekan button reply. Ok.. Aku tarik nafas dlm² then start menaip. Ye, aku nk reply msg td.

"Salam..
Thnks utk mail yg indah tu.
Tp saye hairan la,knape saye kne delete pix saye sndrik ye?
Sedangkn saye rase awak yg curi pix saye?
Mknenye saye ley gunekn akta td keatas awak la kn?
Cik.. Cube pk baik² atas ape yg awak anta kt saye tu.."
*lebey kurang cmthu la. Aku pn da xbpe igt. Sent item pn da tadhe*

Sopan bukan? Ye.. Sengaja aku jwb dgn nada yg sopan ala² menawan gitu. Haha. Wtpe nk mrh ke hape en? Bia die sndrik la sedar. *kalau die mau sedar lah! hihuhihu~*. Sudah lah pix ku diambil,malah di peras ugut gune AKTA pule. Kau belajar undang² kah? Skola kau ada ajar ithu kah? Lalala~

Ok.. Later on lame gk la aku x on9. Then 1 hari tibe² je rase nk bkk. Ok,ade comment comel dan sungguh indah dari seorg jejaka. Hahaha! 29th Jun 2009. Agaknye sbb die nmpk aku on9 kot. Bunyinye begini..

"salam Fakers!!!
nk tnye...btl ke ney sume pic k0??
k0 xyah nk mnipu la r...
aq taw mne k0 amek sume pix ney...
kt awek c0mel an??
*kau mksudkn pix aku juga kah? haha!*
mgkin k0 bleyh tpu sume 0wg...tp jgn arap r k0 nk tpu aq...
n law btl pic ney pix k0...
asl private???
*sbb kau punye kwn sudah amik pix aku la bai!*
lu bia btl r bai...
xyah r nk mnipu...
dlete sume pic 2 fakers!!!"

Hahahaha..
*sile ketawe bersma aku. dgn nada yg girang gembira ye! yeah! yeah!*

Ok! Tibe² de dua org serang aku. hahaha. Tapi cube lihat dgn teliti dan khusyuk. ayat kedua dua insan yg menarek ini spt same shje kn? Adekah mereka org yg sama? Haha. Kids nowadays.. Aku bru pasan hari ni mnde ni. Mse aku tgh rajen menaip utk salin smule ayat² indah mreka. Then aku pn da xigt pe yg aku reply kt die. But lebey kurang kepade gadis 'manis bergaya' ithu jgk la. Cume aku ade gk nmpk sorg lagi kwn die gune pix org len juge. Awek bliaw brgkali. *ade aku kisah kah? lalala~*. Disebabkn ithu de tmbahan msg sket la.. aku tmbah kt die..

"kwn awk yg sorg lagi tu pn same je saye tgk. amek pix girl lain jugak.. fikir²kn lah ye.."

Ithu budak pn reply mase tu jugak..

"actually u r a nice fwen 2 me...
*aku pnah kwn dgn kau kah?*
awk bek...
*cmne kau tahu?*
but...i think...
thts n0t ur pic rite??
*ithu pix aku la!! argh!!*
kwn sy yg ane 1?"
*awek kau tu la!*

See? See that kwn²?? He used 'sy'! 'saya' hokeyh.. tadik die gune ape? 'Aku' kn? Hahaha.. Budi bahasa budaya kita. Kn aku dh ckp td.. Tak perlu mlenting la. Ok²..

"kwn awk or awek ke hape la..
she's using other people's pic jugak..
saye tahu mane die amek pix² tu suma.
sile klik link kt bwh then btahu saye sape faker yg sbnarnye.."

Aku pn bagi la link:
http://www.multiply.*******.com/

Yeah! link budak yg diorg curik gmbo tu jugak. Agaknye die dh bkk kowt. The next day die reply kt aku..

"sowie la ek...
itu mmg bkn pic awek sy pn...
*aku taw dri awal lagi dh..*
sy knal awek sy kt tucen...
*kucing ke hape ni? sbot la leklok 'tuition! Nyampah aku.*
Sy mntk maaf r...
*taw tape!*
akak nk jd akak agkt sy x?
*sape akak kau?*
sy xde akak.."
*so what?*

Hahahahahahha!! Tlg gelak lebih bersopan kali ini! Tlg pukol kpale aku krn aku t'sgt la __________[isi tmpat kosong.] lepas bace msg ni. Die pgl aku 'akak' right?? Now he admit? for god sake, aku tersgt la suka hati m'bce ithu msg. Hahaha! Sblom tu aku jgk btawu kak Qiez n die kate die akan berlakon sbgai peguam aku utk fight diorg yg pandai² sgt ttg AKTA ithu.
*kononnye dgn nada 'see u in court!' kowt. Haha! thnx kak.*

At the same date,29 Jun 2009, pompuan yg mula² msg aku td reply.

"hye...
c0ey erk c0z sye amik pixx awk...
*mamat tadi sudah report pd kau kah?*
i'm really s0rry ab0ut tht...
*tawu tape!*
i kn0w i'm wr0ng n i relly s0rry ea...
*english kau kne perbaiki spelling. ahaha!*
sye hrp awk x smpn dndm or anything lar...
*buang mse aku je dendam kt kau yg aku xknal!*

thnx k...
wslm..."
*pndai pule kau bagi salam. bagus.*

See that again?? Ergh!! syok je rase.. lallaa~
Aku reply pe tah lagi.. tp mcm konon² nye aku ckp kt die yg aku dh maafkn die. then ckp kt die lagi supaye jgn ulang mende yg same. aku soh die blaja leklok. tu je. n aku soh die delete suma pix² aku yg die dh TERAMBIL dri page aku. then korg tahu die reply ape kt aku??

"thnx ea kk fza...
kk fza, kk******* ad mys x?
*kau nk pegi serang die pulak ke pasni?? chilake! aku bru saje ckp jgn ulang! s**l! Argh!!*
hehe...
ermmm...
tau x mne nk dpt byk2 pixx yg silent 2?
my b kk fza tau...
*kau igt aku mcm kau kah?*
share la cket erk...
*haha. hotak kau!*
hehe...
pixx yg sruh snyp 2...
hope kk fza share ea...
*kau ni knape??*
or kk fza ad knl mne2 bdk yg cun n bkn kt mys..."
*ok,yg ni mmg taley bla. Susah sgt ke kau nk faham prasaan aku ni?? Pnat je aku maafkn kau!*

Aku pkirkn die sudah sedar. Rupenye nk g kne kn pompuan lain plak. Argh!!! Tensen aku. Nyesal lak aku ckp aku maafkn die. S**t! Huh! Ok sabar Fza.. Kau bkn cmni.. Sabar²..
*ok ok. Fuh! Fuh!*

Cube kalau kne kat korg tgk? Aku bkn pe.. mls nk cite mule² td coz byk org da kne bnde ni. ni just nk share cite awalan supaye korg taw pe poin aku sbnarnye. Ini adelah krn..

De sorg budak ni. Die anta komen kt aku pe tah. 'hye' kot. Aku tgk pix die nice. Bru je bajet nk g komen pix die tu. Then bkk la pix die suma. Bile nk komen, aku skroll la dulu ke bawah. tgk komen² org len dulu n guess what???? aku nmpk slh sorg tukang komen tu. Pix aku MASEH DIGUNEKAN. n kali ini oleh awek si mamat td. Ciap die tarok nama die kt muka aku tu. *seperti dlm ithu pix muka kau lah kn?*.
Ergh! Aku pikir kau sudah sedar. Rupe²nye.. Bkn ithu saje,skali pix budak yg aku knal tu pn die jaja punye lah byk sbagai pix die. WOW! Hebat kau! Ape² hal, aku mls nk amik port. kau jwb sndrik la ye dosa kau nnt. Mls nk lyn.
Tapi aku ade bkk page die. Pix suma private for frens je. Aku mls nk add kau. Tp de 1 mende wat aku ketawa gile² bile bkk page die. Korg maw taw? Ni aku copy dri page die. Ciap crop dh pn. Mls nk reveal link.


OK? Korg pn nk gelak? Silekan..
Dah terang² sbb knape aku tak perlu nk gado². Bkn nk ckp besar atau ape. Stakat umor aku yg 20thun ni tadhe la nk kate dewasa sgt. Remaja lagi tp zaman aku umor cmthu da 4thun berlalu. i'm growing up now. Tadhe mase nk gado² or melenting xtntu pasal. Cube bace kembali bende diatas. Gedik kah die? Syok sndrik kah? Korg yg bace ley dcide sndri. Aku dah mls.

------------------------------------------------
Nota tmbahan aku:
Mereka suma sebaya.
Gurl yg 1st td tu bdk skola agama. Dh terang² die reveal kt page die. aku pnah bace.
Lalala~
------------------------------------------------

Nota b'kaki ayam:
Cube korg lihat kembali jumlah titik noktah yg ade pd budak² berdua td. Sama bkn?
Cube kau lihat pule huruf 'O' yg mereka guna. Due² gune nomor '0' bkn? Fikir²knlah.. Hahaha!!
Maaf aku tercharot dgn sopan beberape kali diatas tadi. hihahiha~