Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Tuesday, November 03, 2009

4:15am - i can't sleep! *demn*


Mase mule menaip: 3:35am.
Tempat: Blik tdo.

Maseh blom tdo? yeah,masih belom. kenape? ape kaw sebuk? huu.. otak blur sebentar. wah,layout baru. ok,fine. aku x impress pn. lalala~ mlm ini saje, aku dh bunuh lebih dari 10 ekor nyamuk. skrg pn masih b'tarung. mereka mahu tulis blog juge barangkali. haha. ape-ape saje lah fza. cerita hari ini? tiada yg menarik. maseh awal. baru pokol 3++ kn? knape dgn aku ni? nk type blog, type la leklok. aiyaa.. tiade idea.. Grr.. [marah dgn diri sendri.]

Ouh ya!
Sejak kebelakangan ni rajin pule aku berkontek dgn kwn baik aku sejak skola ni. yeah, she always be. Thanks babe.. :)
Die de prob sket dgn pakwe die. Ouh tidak tahu knape - aku simpati sama bliaw. ye,aku sebenarnye tatawu ujung pangkal cerita mereka ithu. tidak tau ape yg sbnarnye ape yg benar² terjadi. mereka ade cerita masing². walopn aku da dgr cerita dua² belah pihak, aku cuma mampu nasihat saje lah. harap² aku membantu. tidak mahu pula lah m'jd batu api - panaslah aku nnt. huhu. ye,mereka perlukan masa utk b'pk ttg ape yg dh jadik. xperlu la aku cite kt cni. ithu kn masalah peribadi mreka. ckup la secare dasar saje aku cerite.. Babe, ape pn yg jadik, aku sentiase ade kt cni utk ko k? *syg ko sgt²!*

[i know u're gonna read this post.]

Point aku bkn ithu sbnarnye..
Yg lebih ketara, aku blur dgn diri sendri. blur dgn idop sendiri. mane tah sbnarnye hala tuju aku ni? blom nmpk pe yg pasti. persahabatan? yeah, mmg ade dimane saje aku berade. aku ni senang je bwat kwn coz aku jenis peramah. tp kwn yg btol² kwn? aku ni sndri - kwn yg baik ke bagi org lain. haiz. tidak tahu ithu. bicara ttg p'cintaan? ouh,sesungguhnya ithu lebih sukar. kepade si yg b'kaitan, *maafkn saye ini.* - i know u always forgive me. bkn b'niat apa², cuma keadaan skrg buat aku ilang percaya ttg wujudnya cinta sejati. mmg, seharusnya aku tak perlu pertikaikn lagi hal ini. cuma.. tahla.. aku sedang mencuba lagi sbnarnya. tapi entah la. jodoh? aku x brani kate ape² ttg ithu.

"ko kn muda lagi. xkn da pk smpai ke situ?"

ye, mmg aku masih muda. bru je 20 tahun. tapi mampu ke aku sampai ke umur hingga 47 mcm parents aku skg? paling senang la kn, mampu ke aku cecah usia 21? Tak siape pn tahu. [aku sorg je tawu npe aku ckp cmni]. Jadi, bia la aku nk cite ttg ni pn. sbb aku tatawu smpai bile usia aku ni mampu jangkau. ye, aku percaya pd Qada' dan Qadar tp siape yg tahu ttg nasib yg bakal menimpa? Pastinya bkn aku, bkn kaw, bkn die, bkn mereka. hanye tuhan saje.
aku single ke? ye! prinsip aku mudah. selagi aku blom kawin, aku adalah milik aku seorg. bkn sape² punye ok. even kalo da kawin pn, aku masih ade hak utk tntukan pe yg aku nk n pe yg aku xnk. As simple it is!

Berbalik kpd hidup. knape ye manusia slalu aggp hidup ni kurang adil? sbb mereka rse mreka kurang b'nasib baik? atau ape yg mreka nk mreka mmg xkn dpt? demand sgt kowt. huu.. de org kate kt aku "b'syukur la dgn ape yg kite ade". mmg! kite kne b'syukur. tp name pn manusia en.. mane pnah puas dgn ape yg kite ade. aku pn cmthu gk! dh dpt yg ithu, mahu yg lain pule. and it goes continuosly.. smpai la bile² pn.. *haiz!*

Baru td hosmate aku tanye.
"Zazha pnah regret x dgn relationship² zazha?"
Ouh no syg! Pastinya tidak. utk ape aku regret ttg suma ithu? mmg, kesilapan ithu pasti dibuat. sakitkn hati, mrh, bengang. ithu suma kn normal saje. suma org tempuh benda yg same. biaselah relationship. even org yg dh kawen pn rase bgithu kn.. dgn kwn² juge bgithu. ithu biase lah.. buat pe aku nk regret? sbb aku buat kesilapan ithu semualah aku blajar ttg hidup. atleast aku dah rase prasaan tu. dh tawu cmne rasenye bile sakit hati dgn org yg kite syg. n cmne rasenye bile kite miss sgt org yg kite syg. ithu kn biasa. x gitu kwn²? jadi, tadhe ape yg aku nk regret-kn. cuma blaja saje dri kesilapan.. :)

ithu sajelah. skg maw try tdo lagi.
harap² esok maseh boleh post.
slamat pagi semua! :)