Quote of the Day:

"Allah always provide us with better things if we keep on trusting Him. Faith and hard work would help.."
-FzaIbrahim

TIME:



Sunday, October 11, 2009

Ithu takdir,syg..



Wanshang hao!

Final tinggal lagi 2 minggu. Start final 25hb ni. Ouh seram.. paper 1st? Hubungan Etnik - ye,subjek yg wajib diambik almost suma plajar universiti yg dah amik degree. Subjek ithu lah! Memang la x pening mane, tapi dlm klaz pn bkn lecturer tu aja sgt. Ok,nvrmind. Bese la tu en. Hari ni? Nak kate pnat tu tadhe la pnat sgt. Hari ni aku mcm bese saje. Nak kate busy sgt,xjgk. Tapi cmne tah. Susah tol nk describe idop aku yg skang ni. Nak spend mase utk bende lain tu pun mcm tadhe mase sgt.

Blogging? Ouh, ini hanye utk beberape ketika. Pasthu,kene proceed keje lagey. Presentation pn tgl lagi dua. Bile tgk org lain yg da abes present tu - BESHNYE JADI MEREKA! Jeles tu mmg tersangat la jeles tapi diorg pn da tempuh cm aku ni. Cuma nye diorg lega awal la.. Post kali ni mcm sedkit skema en? Haha! Layan kn saje..

Petang semalam,aku kua kejap. Then dlm ptg sket aku tgu la bas sbb nk balik. Mase tgu bas tu, housemate aku tepon. Aku igt die nk pesan pape ke,so aku pn picked up the phone - konon nak ckp yg aku ni da tgu bas. Maksudnye dh t'lmbt la kalo nk pesan pape.. Then..

"Za ktne?"
"Kat stesen bas dh. Nak balik umah dah ni. Nape?"
"Tadhe pape la.. Just nak inform ni.."
"Inform pe?"
"Nur.."
"Nape dgn nur?"
"Adik die kan baru lahir? Die nak balik hari ni.."
"Ouh.. Then,napenye?"
"Adik die tu baru je meninggal.."
"Hah? Bia btol.."
"Btol. Pagi tadi adik die meninggal. Kesian kan.."
"Huhuhu.. Baby tu baru je lahir. Nur dah la happy sgt bile tawu die da dpt adik baru.."
"Tu la.. Nak btawu tu je la.."
"Ouh,kk. Kang owg balik la ye.."
"Ok2. Bye.."
"Okey.."

Tergamam sekejap. Oh my god.. Skejapnye kalo tuhan tu nak tarik balik happiness kite. Kalo aku kat tmpat Nur,mesti aku pn sgt sedey. Smpai je umah, aku tros plok Nur. Aku tgk mate die bengkak. Lahai.. Siannye trase.. Idong die pn merah. Tatawu nak cakap pe kat die. Mase tu, kwn die pn de. Diorg tgh dlm proses nak siapkn research report - budak semester akhir la katekan. Huhuhu.. Mase aku plok Nur, die da nmpk cam okey sket. Mungkin sbb die da sdkit calm kowt. Aku pn bagi la ayat2 m'bina semangat die skit. Die pn cam t'pkse redha. That's it. Pasthu aku tros tersedar.. Allah ithu bley bagi kite kebahgiaan tapi kalo Dia nak,bile2 mase pn die ley tarek balik benda tu..

Nur syg..
Tamo sedey sgt ea..
Ye,Zazha tawu Nur sgt2 menanti baby tu.
Mase dpt tawu baby dah lahir tu,zazha nmpk Nur sgt hepi. Kalo bley,suma org Nur nak btawu. Tapi nk wat cmne. Tuhan nak amik die dgn care cmthu. Atleast, die 'pegi' mase die still suci kn?
Nur syg..
Amik benda ni positive taw. Igt je 1 nasihat ni.. "Mungkin Allah ithu ade plan yg lebih baik dari yg kite sendri plan.. Atau mungkin arwah sendri yg request kat Allah yg die nk bawak ibu Nur pegi syurga nnt.."
Papehal pn.. Mungkin lebih baik die 'pegi' cmni drpd Allah bagi die idop dlm beberapa ketika then amik die balik mase suma org da mula syg sgt kt die. Idop ni maseh pnjg. Tamo fikirkn sgt k? Die nk bawak ibu Nur masuk syurga - Nur kene la happy.. :)
Nur syg..
Igt taw.. Suma tu dh ditakdirkn..

Al-Fatihah buat arwah yg masih suci.